Begivenheder på Villa Fjordhøj

Harpekoncert med Robin Huw Bowen på Villa Fjordhøj

[post_content]

Dato/tid: 25/09/2018       19:30 - 21:30

Kategori: Kurser / Workshops

Beskrivelse:

 

 

Harpekoncert med Robin Huw Bowen

tirsdag d. 25. september kl. 19.30 – 21.30

I Templet på Villa Fjordhøj Rådmandsvej 23b

4230 Skælskør.

Billetter a´ 120kr bestilles på mail: villafjordhoej@stofanet.dk eller tlf: 58191451 – kaffe&kage – øl&vand kan købes i pausen.

 

Harpenisten Robin Huw Bowen repræsenterer selve sjælen i den walisiske musiktradition.

Han trækker både på sin egen mangeårige forskning og på autentiske spillemåder, som er overleveret i folkemusikken, når han samler de forskellige aspekter af traditionerne og giver den walisiske musik et nyt og vitalt udtryk.

Man kan i dag ofte møde den holdning, at bevaring af en gammel kulturarv er ensbetydende med “at leve i fortiden”, men i modsætning til blot at demonstrere nogle gamle og støvede værker, genopliver Robin med sit INSPIRERENDE harpespil selve musikkens sjæl og formidler den til publikum som lyslevende kunstart. Selv om han ikke er bange for at strække grænserne for selve traditionen og sit eget spil, sker det altid med dyb integritet. Hans interpretation er i høj grad farvet af hans egen personlighed og kunstneriske styrke, men stadig dybt forankret i århundreder af walisisk musiktradition. Tilhørerne bliver præsenteret for det sande udtryk og den sande lyd af denne tradition; med genklange fra tidligere tiders æstetik, men så farverig og levende som til alle tider.

I mere end 25 år har Robin Huw Bowen haft en karriere som den eneste fuldtids professionelle walisiske harpenist på den såkaldte trippel-harpe, og han har introduceret dette instrument for tusinder og atter tusinder verden over. Han har forsket i, indspillet og udgivet et utal af gamle “tabte” walisiske melodier, og hans indflydelse på den walisiske folkemusik og den specielle harpetradition strækker sig meget vidt. Han rangerer bland de vigtigste figurer, som er udrundet af den walisiske folkemusiktradition og regnes i dag for den vigtigste eksponent for den walisiske trippel-harpe og den musik, som knytter sig til den.

 

 

 

 

 
 
DMS